Siirry pääsisältöön

Tommi Liimatta & Sami Yaffa & Otso Tiainen - Sound Tracker: Kapinamusiikin juurilla


Tommi Liimatta & Sami Yaffa & Otso Tiainen
Sound Tracker: Kapinamusikin juurilla
Like, 2015


JAMAIKA - SENEGAL - INTIA - INDONESIA - TURKKI


Sound Tracker -kirjasarjan toisessa osassa teemana on kapinamusiikin juuret. Sami Yaffa pakkaa jälleen tavaransa ja lähtee kulkemaan musiikin perässä paikkoihin joihin "normaali" ihminen harvemmin eksyy. Hän tuo silmiemme eteen ja korviemme kuulolle musiikkia josta lähes kaikki on alkanut. Hän tuo eteemme suuruuksia maailman eri musiikkigenreiltä, nimiä jotka ovat isoja mutta joita ei länsimaalainen tunne. Sami Yaffa avaa meidän korvamme musiikille, joka on aina ollut olemassa ja joka nyt on meidän kaikkien löydettävissä.

Mun piti aloittaa kirjan lukeminen vasta kun sarja pyörähtää teeveestä, mutta en malttanut odottaa vaan kirja oli pakko ahmia läpi parissa päivässä.

Kun kirjaa lukee, voi lähes tuntea, että istut iltaa Sami Yaffan ja Otso Tiaisen seurassa. He kertovat tarinaa heidän kielellään, heidän tavallaan. Kirja on mukava vuoropuhelu kahden herran välillä, se ei kuitenkan ole shittiä vaan asiaa jokaisen sivun täydeltä. He kertovat kuinka vaikeaa on matkustaa ympäri maailmaa, löytää oikeat kontaktit joiden kanssa matkustaa joskus jopa turhaakin useita satoja kilometrejä tapaamaan jotain artistia kunnes paikan päällä saa huomata että tapaaminen on peruuntunut tai tullut jokin muu ylitsepääsemätön este. Se on Sound Tracker matkoilla lähes jokapäiväistä. Tutustuminen uusiin kulttuureihin, musiikkiin ja päästä sinne sislle vaatii heittäytymistä ja sivusta seuraamista. Kuitenkin yksi on varmaa, musiikki yhdistää, se tekee kaikkialla maailmassa. Kun otat skitan käsiin saat ympärillesi populaa, jotka kuuntelevat ja alkavat jammaamaan kanssasi. Tätä on Sound Tracker parhaimmillaan, heittäytymistä.

Sound Tracker on viimevuosien parhain ja viihdyttävin kirja ja myös teevee sarja. Tätä odottaa saavansa kokoajan lisää ja uusia osia niin kirjaan kuin teeveeseen.

Musiikin monitoimimies Sami Yaffa lähtee jälleen tien päälle etsimään syrjäkylien muusikoita, eläviä legendoja ja ihmeellisiä tarinoita. Sound Tracker kapinamusiikin juurilla on sukellus sorrettujen kansojen kulttuureihin, joissa musa on jotakin muuta kuin kulutushyödyke. Niissä piilevät länsimaisen nykymusiikin juuret, ja kirjan stoorit valottavat, kuinka kapinasta tuli valtavirtaa – ja kuinka valtavirrasta tuli kapinaa. Hyppää Samin peesissä pää edellä tuntemattomaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sinikka Nopola & Tiina Nopola - Risto Räppääjä ja ujo Elmeri

Sinikka Nopola & Tiina Nopola Risto Räppääjä ja ujo Elmeri Tammi, 2019 Ujo Elmeri on 19 Risto Räppääjä -sarjan kirja. Näiden lisäksi on julkaistu oheiskirjoina yhdeksän muuta kirjaa esim. kokkauskirja, liikennekirja ja kaverikirja. Risto Räppääjä on esiintynyt myös seitsemässä elokuvassa, yhdessä animaatiosarjassa ja kirjasarjasta on tehty kolme näytelmää. Kuvittajina kirjoissa on toiminut 11 ensimmäisessä Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Nukkavieru Nelli kirjasta alkaen kuvituksesta on vastannut Christel Rönns, jolloin kuvitus otti suuren harppauksen eteenpäin tuomalla Risto Räppääjän hahmot "isommiksi".  Ujo Elmeri kertoo tarinan arasta sukulaispojasta, josta Rauha aikoo tehdä reippaan. Risto ei tietenkään sulata tätä pikkupoikaa vaan pitää Elmeria varsi lapsellisena tapauksena. Ja kun tarinaan sotkeutuu mukaan vielä Elvi-täti, jolla on omat kasvatuskeinonsa niin synty varsinainen sekamelska. Nelli, kuten lähes aina, on tarkkaavainen ja huomaa, että El

Lars Kepler - Peilimies

 Lars Kepler Peilimies Tammi, 2020 Kahdeksas Joona Linna -dekkari on jälleen taattua Kepleriä. Joona Linna -dekkareita voidaan pitää siinäkin mielessä menestystarinana koska ensimmäinen dekkari Hypnotisoija (julk. suom. 2010) sai 2019 black edition nimellä kulkevan uudelleen julkaisun, jossa päähenkilön Joona Linnan osuutta on tuotu enemmän esille, lisäksi toimintaa on tiivistetty. Eli jos aloitat tämän sarjan lukemisen niin aloita se ehdottomasti tästä Hypnotisoija -Black edition kirjasta. Ja sen jälkeen etene järjestyksessä kirja kerrallaan niin pysyt mukana kaikessa taustatarinassa joka näissä seuraa Linnan koettelemusten edetessä. Minä heräsin tähän Kepler faniuteen vasta kesällä 2020, ja aloitin sarjan ensimmäisestä osasta ja sen jälkeen parin viikon kesäloman aikana tuli luettua kuusi sarjan kirjaa. Pari osaa puuttui joidenkin kirjojen välistä ja sen huomasi tarinassa, jotain oli tapahtunut kahdessa kirjassa joten juuri tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä. Uu

Kaarina Helakisa (toim.) - Pikku Pegasos

Kaarina Helakisa (toim.) Pikku Pegasos Otava, 2016 "400 kauneinta lastenrunoa 400 kauneinta lastenrunoa. Kaikkien lasten ikioma kirja, lastenrunouden perusteos. Pikku Pegasoksen myötä on turvallista matkata runojen maailmaan: se näyttää kuinka laaja ja rikas sekä ilmaisultaan että aihepiiriltään lastenrunouden maailma voi olla." Lapsi on pipi Lapsi on pipi ja vuoteessa makaa, ei saa nousta kuin aikojen takaa. Otapas lääkettä, rohtoa nauti, kohta on kaukana pipi ja tauti! (Arvo Ylppö ja Heikki Ojansuu)  Otavan julkaisema Pikku Pegasos runokirjan 22. painos ilmestyi 2016, ensimmäisen kerran se julkaistiin jo vuonna 1980 ja sen jälkeen se on on ollut kestosuosikki lastenrunokirjojen maailmassa. Runoilija ja lastenkirjailija Helakisa oli palkittu suomalainen erityisesti lastenkirjallisuuden vaikuttaja ja hänen nimeään kantava seura vaalii hänen perintöään ja pyrkii editämään lastenkirjallisuutta. Pikku Pegasos lorukirjaan on Helakisan omien ru