Siirry pääsisältöön

Jukka Kuoppamäki & Juha Rantala (toim.) - Sinne ja takaisin - Matka Euroopan sydämeen


Kirja on aivan uusi elämänkerta Jukka Kuoppamäen elämästä ja urasta. Tosin kirjassa paneudutaan enemmän Jukan musiikilliseen uraan, levyihin ja saavutuksiin. Kirjassa käydään läpi Jukan mittava levytyspuoli, aina siitä lähtien kun koko ura alkoi ja miten on päästy tähän päivään. Samalla merkittävän huomion kirjassa on saanut Jukan ammatti Saksassa, toiminta Kristiyhteisön pappina.

Eräs kirjan mielenkintoisimmista tarinoista on Jukan poliittinen "ura". Jukka on uransa aikana ollut mukana politiikassa, sekä joutunut olemaan politiikan pelinappulana. Hänen varma voittonsa musiikkifestivaaleilla kaatui siihen, että hänen kilpailukappaleensa oli liian kantaaottava. Vaikka yleisö tykkäsi ja taputti Jukan useasti lavalle, ja myös Jukka piti itseään moraalisena voittajana niin kävi kuitenkin niin, että isokoneisto oli soittanut kilpailupaikalle, että Jukka ei saanut voittaa. Mutta Jukan uralle mahtuu paljon hienoa voittoja niin ulkomailla kuin kotimaissakin ja yksi Jukan sinnikkyyden osoitus on se, että kun tappio tuli hän teki laulun "Kultaa tai kunniaa", ja se räväytti koko potin, ja Jukan ura lähti vauhdikaaseen nousukiitoon.

Kirja sisältää täydellisen Kuoppamäen diskografian, niin kotimaassa julkaistut kuin myös esim. Saksassa tai Amerikoissa julkaistut levytykset, jotka harvinaisa keräilykamaa.

Myönnän, että olen itse Kuoppamäki fani ja minulta löytyy paljon Kuoppamäen musiikkia, joskus ollut LP -levyjä mutta osa on kadonnut ja osa myyty. Mutta löytyy myös kasetteja, sekä näitä ulkomailla julkaistuja että kotimaassa. Ja oli hieno huomata, että Jukan vanhempaa tuotantoa oli tullua monen CD:n voimalla kauppoihin, eli Jukan musiikki elää edelleen ja tässä kirjassa on bonuksena hieno CD jossa on muutama kappale uutta Kuoppamäen musiikkia.

"Sinne ja takaisin - matka Euroopan sydämeen on koskettava elämäkerta Jukka Kuoppamäestä - miehestä suomalaisten rakastamien ikivihreiden kappaleiden takana.
Kuoppamäen tarina etenee lapsuusajan tunnelmista Helsingissä kohti tunnustetun viihdetaiteilijan uraa. Kuoppamäen muistoissa saavat osansa Syksyn Sävel, muusikkokollegat ja musiikkielämän monenlaiset kiemurat.
Uralla yllättävä käänne tapahtui, kun menestynyt muusikko päätti lähteä Saksaan opiskelemaan papiksi. Lukija tutustuukin myös uudenlaiseen, henkistä kasvua etsivään Kuoppamäkeen.
Teoksen on kirjoittanut tietokirjailija Juha Rantala. Mukana on myös täydellinen listaus Kuoppamäen levyttämistä kappaleista sekä uusia kappaleita sisältävä CD-levy."

Kirja on ehdottomasti yksi parhaista kevyenmusiikin artistista tehty henkilökuvaus, ja antaa uutta tietoa Jukan elämästä Saksassa, sekä hänen musiikistaan. Vaikka aina ei aurinko olekkaan paistanut Kuoppamäelle, esim. hänen levy-yhtiönsä Satsangan ongelmat, musiikilliset heikot vuodet, poliittinen "vaino", niin aina on noustu ja upeaa musiikkia Jukka tekee edelleen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sinikka Nopola & Tiina Nopola - Risto Räppääjä ja ujo Elmeri

Sinikka Nopola & Tiina Nopola Risto Räppääjä ja ujo Elmeri Tammi, 2019 Ujo Elmeri on 19 Risto Räppääjä -sarjan kirja. Näiden lisäksi on julkaistu oheiskirjoina yhdeksän muuta kirjaa esim. kokkauskirja, liikennekirja ja kaverikirja. Risto Räppääjä on esiintynyt myös seitsemässä elokuvassa, yhdessä animaatiosarjassa ja kirjasarjasta on tehty kolme näytelmää. Kuvittajina kirjoissa on toiminut 11 ensimmäisessä Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Nukkavieru Nelli kirjasta alkaen kuvituksesta on vastannut Christel Rönns, jolloin kuvitus otti suuren harppauksen eteenpäin tuomalla Risto Räppääjän hahmot "isommiksi".  Ujo Elmeri kertoo tarinan arasta sukulaispojasta, josta Rauha aikoo tehdä reippaan. Risto ei tietenkään sulata tätä pikkupoikaa vaan pitää Elmeria varsi lapsellisena tapauksena. Ja kun tarinaan sotkeutuu mukaan vielä Elvi-täti, jolla on omat kasvatuskeinonsa niin synty varsinainen sekamelska. Nelli, kuten lähes aina, on tarkkaavainen ja huomaa, että El

Lars Kepler - Peilimies

 Lars Kepler Peilimies Tammi, 2020 Kahdeksas Joona Linna -dekkari on jälleen taattua Kepleriä. Joona Linna -dekkareita voidaan pitää siinäkin mielessä menestystarinana koska ensimmäinen dekkari Hypnotisoija (julk. suom. 2010) sai 2019 black edition nimellä kulkevan uudelleen julkaisun, jossa päähenkilön Joona Linnan osuutta on tuotu enemmän esille, lisäksi toimintaa on tiivistetty. Eli jos aloitat tämän sarjan lukemisen niin aloita se ehdottomasti tästä Hypnotisoija -Black edition kirjasta. Ja sen jälkeen etene järjestyksessä kirja kerrallaan niin pysyt mukana kaikessa taustatarinassa joka näissä seuraa Linnan koettelemusten edetessä. Minä heräsin tähän Kepler faniuteen vasta kesällä 2020, ja aloitin sarjan ensimmäisestä osasta ja sen jälkeen parin viikon kesäloman aikana tuli luettua kuusi sarjan kirjaa. Pari osaa puuttui joidenkin kirjojen välistä ja sen huomasi tarinassa, jotain oli tapahtunut kahdessa kirjassa joten juuri tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä. Uu

Kaarina Helakisa (toim.) - Pikku Pegasos

Kaarina Helakisa (toim.) Pikku Pegasos Otava, 2016 "400 kauneinta lastenrunoa 400 kauneinta lastenrunoa. Kaikkien lasten ikioma kirja, lastenrunouden perusteos. Pikku Pegasoksen myötä on turvallista matkata runojen maailmaan: se näyttää kuinka laaja ja rikas sekä ilmaisultaan että aihepiiriltään lastenrunouden maailma voi olla." Lapsi on pipi Lapsi on pipi ja vuoteessa makaa, ei saa nousta kuin aikojen takaa. Otapas lääkettä, rohtoa nauti, kohta on kaukana pipi ja tauti! (Arvo Ylppö ja Heikki Ojansuu)  Otavan julkaisema Pikku Pegasos runokirjan 22. painos ilmestyi 2016, ensimmäisen kerran se julkaistiin jo vuonna 1980 ja sen jälkeen se on on ollut kestosuosikki lastenrunokirjojen maailmassa. Runoilija ja lastenkirjailija Helakisa oli palkittu suomalainen erityisesti lastenkirjallisuuden vaikuttaja ja hänen nimeään kantava seura vaalii hänen perintöään ja pyrkii editämään lastenkirjallisuutta. Pikku Pegasos lorukirjaan on Helakisan omien ru