Siirry pääsisältöön

Karin Sturm - Michael Schumacher: Elämänkerta


"Kautta aikojen menestyneimmän Formula 1 -ajajan elämäkerta on ennennäkemättömän tarkkanäköinen kuvaus paitsi hänen loisteliaasta urastaan myös miehestä myytin takana.
Schumacherilla on enemmän maailmanmestaruuksia, peräkkäisiä mestaruuksia, GP-voittoja, paalupaikkoja, kilpailun nopeimpia kierroksia ja palkintopallisijoituksia kuin kenelläkään muulla F1 -ajajalla. Vuonna 1991 alkanut huikea Formula 1 -ura päättyi lopullisesti vasta 2012.
Kilparadoilla täydellisesti kaikkea kontrolloivana ajorobottina tunnettu mies on kotioloissaan rakastava ja omistautunut perheenisä, joka on määrätietoisesti pitänyt työnsä ja vapaa-aikansa tarkoin erillään ja varjellut yksityisyyttään julkisuudelta.
Karin Sturm on tuntenut Michael Schumacherin tämän uran alusta asti. Kirjaansa varten hän on haastatellut lukuisia Schumacherin lähipiiriin kuuluvia henkilöitä. Tuloksena on sekä ainutlaatuisen asiantunteva että intiimi henkilökuva maailman kuuluisimmasta autourheilijasta."

Michael Schumacherin ura alkoi pienellä onnettomuudella ja se päättyi isompaan onnettomuuteen, mutta tämä onnettomuus tapahtui kilparatojen ulkopuolella. Mies joka suurimman osan elämästään kilpaili autoilla ja ajoi jokaisessa kilpailussa lähellä vaarallisia tilanteita joutui kuitenkin onnettomuuteen joka käänsi hänen elämänsä päälaelleen. Onnettomuus tapahtui lähes vuosi sitten, hän vajosi nopeasti koomaan ja heräsi siitä vasta puolen vuoden päästä kesällä 2014. Kun lukee Schumacherin saavutuksia, niin ei voi todeta muuta kuin, että ne ovat hurjia.

1. Seitsemän maailman mestaruutta, joista viisi peräkkäistä
2. 91 GP -voittoa
3. 68 paalupaikkaa
4. 77 kilpailun nopeinta kierrosta
5. 155 palkintopallisijoitusta

Näiden lisäksi Schumacherin tilille tuli hänen uransa aikana paljon ennätyksiä, jotka odottavat vieläkin rikkojaansa.

Karin Sturmin kirja valottaa tämän lahjakkaan kuljettajan uraa sen alkujuurilta aina päiviin jolloin Michael Schumacher lopetti uransa ja niihin päiviin kun Schumacher oli ollut onnettomuudessa ja millaisen mediamyllytyksen se sai aikaiseksi.

Michael Schumacherista kertova elämänkerta on kiinnostava ja monipuolinen kirja. Itse olisin kaivannut hieman lisää kuvia kirjaan, jotka olisivat elävöittäneet kirjan tarinaa. Nyt kuvat jäivät minimaalisen vähäiseksi. Kirja on kuitenkin hyvä kuva nykypäivän formula maailmasta, se kertoo miten valitettavasti vasta onnettomuuksien kautta on päästy edistämään lajin turvallisuutta. Michael Sshumacher on yksi aktiivisimpia turvallisuuden puolesta puhujia lajissa ja olikin kehittämässä sen turvallisuutta nykytasolle, mutta tämäkin tapahtui vasta onnettomuuksien jälkeen.

Luulen, että tämä kirja löytyy tänä jouluna aika monen formula fanin paketista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sinikka Nopola & Tiina Nopola - Risto Räppääjä ja ujo Elmeri

Sinikka Nopola & Tiina Nopola Risto Räppääjä ja ujo Elmeri Tammi, 2019 Ujo Elmeri on 19 Risto Räppääjä -sarjan kirja. Näiden lisäksi on julkaistu oheiskirjoina yhdeksän muuta kirjaa esim. kokkauskirja, liikennekirja ja kaverikirja. Risto Räppääjä on esiintynyt myös seitsemässä elokuvassa, yhdessä animaatiosarjassa ja kirjasarjasta on tehty kolme näytelmää. Kuvittajina kirjoissa on toiminut 11 ensimmäisessä Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Nukkavieru Nelli kirjasta alkaen kuvituksesta on vastannut Christel Rönns, jolloin kuvitus otti suuren harppauksen eteenpäin tuomalla Risto Räppääjän hahmot "isommiksi".  Ujo Elmeri kertoo tarinan arasta sukulaispojasta, josta Rauha aikoo tehdä reippaan. Risto ei tietenkään sulata tätä pikkupoikaa vaan pitää Elmeria varsi lapsellisena tapauksena. Ja kun tarinaan sotkeutuu mukaan vielä Elvi-täti, jolla on omat kasvatuskeinonsa niin synty varsinainen sekamelska. Nelli, kuten lähes aina, on tarkkaavainen ja huomaa, että El

Lars Kepler - Peilimies

 Lars Kepler Peilimies Tammi, 2020 Kahdeksas Joona Linna -dekkari on jälleen taattua Kepleriä. Joona Linna -dekkareita voidaan pitää siinäkin mielessä menestystarinana koska ensimmäinen dekkari Hypnotisoija (julk. suom. 2010) sai 2019 black edition nimellä kulkevan uudelleen julkaisun, jossa päähenkilön Joona Linnan osuutta on tuotu enemmän esille, lisäksi toimintaa on tiivistetty. Eli jos aloitat tämän sarjan lukemisen niin aloita se ehdottomasti tästä Hypnotisoija -Black edition kirjasta. Ja sen jälkeen etene järjestyksessä kirja kerrallaan niin pysyt mukana kaikessa taustatarinassa joka näissä seuraa Linnan koettelemusten edetessä. Minä heräsin tähän Kepler faniuteen vasta kesällä 2020, ja aloitin sarjan ensimmäisestä osasta ja sen jälkeen parin viikon kesäloman aikana tuli luettua kuusi sarjan kirjaa. Pari osaa puuttui joidenkin kirjojen välistä ja sen huomasi tarinassa, jotain oli tapahtunut kahdessa kirjassa joten juuri tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä. Uu

Kaarina Helakisa (toim.) - Pikku Pegasos

Kaarina Helakisa (toim.) Pikku Pegasos Otava, 2016 "400 kauneinta lastenrunoa 400 kauneinta lastenrunoa. Kaikkien lasten ikioma kirja, lastenrunouden perusteos. Pikku Pegasoksen myötä on turvallista matkata runojen maailmaan: se näyttää kuinka laaja ja rikas sekä ilmaisultaan että aihepiiriltään lastenrunouden maailma voi olla." Lapsi on pipi Lapsi on pipi ja vuoteessa makaa, ei saa nousta kuin aikojen takaa. Otapas lääkettä, rohtoa nauti, kohta on kaukana pipi ja tauti! (Arvo Ylppö ja Heikki Ojansuu)  Otavan julkaisema Pikku Pegasos runokirjan 22. painos ilmestyi 2016, ensimmäisen kerran se julkaistiin jo vuonna 1980 ja sen jälkeen se on on ollut kestosuosikki lastenrunokirjojen maailmassa. Runoilija ja lastenkirjailija Helakisa oli palkittu suomalainen erityisesti lastenkirjallisuuden vaikuttaja ja hänen nimeään kantava seura vaalii hänen perintöään ja pyrkii editämään lastenkirjallisuutta. Pikku Pegasos lorukirjaan on Helakisan omien ru