Siirry pääsisältöön

Jukka Kuoppamäki - Näkyvän takana


Jukka Kuoppamäki
Näkyvän takana
-maailma jonka etsivä löytää-
Basam Books, 2015

Näkyvän takana on kirja maailmoista, joita silmä ei näe, mutta joiden yhteyteen ihminen voi päästä ajatuksen, tunteen tai tahdon välityksellä. Kirjoittajan tarkkanäköisestä pohdinnasta osansa saavat jälleensyntymä, karma, rajakokemukset ja kristillinen infrastruktuuri.Elämä on löytöretki, joka johdattaa etsijän uusiin tuntemattomiin ulottuvuuksiin. Me kaikki kuljemme samaa tietä ihmisen henkisestä alkuperästä maan maailmaan ja taas takaisin olemassaolomme kehtoon.Ihmiskunnalle on meidän aikanamme annettu lisää tietoa, joka on tarkoitettu jaettavaksi kaikille. Kolme sielunvoimaa - usko, rakkaus ja toivo - ovat ne matkaoppaat, joiden avulla on mahdollista löytää tie näkyvän taakse. Jukka Kuoppamäki kehittää teoksessaan Näkyvän takana edelleen Sinne ja takaisin kirjansa (Basam Books 2014) teemoja. Kirjan aihepiiriin kuuluvat mm. jälleensyntymä ja karma, kuolemanrajakokemus, Jeesus ja Kristus, kristillinen infrastruktuuri, esoteerinen kristinusko, lisänä runoja ja mietelauseita.Jukka Kuoppamäki on suomalaisten rakastama laulaja ja lauluntekijä, joka on säveltänyt ja sanoittanut lähes kaksituhatta kappaletta. Kuoppamäki asuu nykyään Kölnissä toimittuaan viimeiset 20 vuotta Kristiyhteisön pappina Dortmundissa.

Kuoppamäki kiteyttää hyvin ensimmäisillä sivuilla kirjan teeman. Hän kirjoittaa: "Näkyvän takana, harjaantumattomilt aisteilta piilossa, mutta silti todellisempana kuin fyysinen maailma on ihmisen alkuperä, hänen päämääränsä ja olemassaolonsa kehto..."

Kirjan yksi teema on asiat joita emme näy. Fyysisillä silmillä pystymme näkemään mm. tähtitaivaan, auringonnousun ja revontulet. Se maailma jota emme silmillä näy on piilossa meiltä, mutta sen maailman oppii näkemään kun uskoo siihen ja on valmis ottamaan vastaan "herkkyyttä", jolla sen voi nähdä ja aistia. Edellämainittujen asioiden taustalla on yleisesti juurikin se "oletomaailma" joka aiheuttaa nämä luonnonilmiöt, mutta ihminen joka ei usko tähän näkymättömään maailmaan ei voi nähdä edessään sitä mahdollisuutta jonka maailma joka on piilossa tarjoaa. 

Ei tarvitse mennää kovinkaan kauas historiassa kun ihmiset vielä uskoivat ja näkivät luonnonhenkiä, silloin kaikilla hengillä oli oma nimityksensä. Oikeastaan nykyisin koulussa opetetaan että joskus on kutsuttu Vedenjumalaa nimellä Ahti, mutta jokaisella puulla, kasvilla, kivellä on oma henkensä, ja ne henget voi aistia ollessaan metsässä. Pitää oppia kuuntelemaan ja näkemään asiat "uudessa valossa". Pitää osata katsoa näkymättömään maailmaan. Saattaa olla, että joskus olet kuullut metsässä jonkun "selittämättömän" äänen, oikeasti kaikelle on selitys, oli se sitten normaali selitys, että äänen tuotti metsässä asteleva hirvi tai sitten se oli näkymättömästä maailmasta kuuluva rasahdus.

Kirjan toinen tärkeimmistä asioista on elämässä tarvittavat opettajat ja esikuvat. Opettajilla ei tarkoiteta tässä tapauksessa opettajia jotka ovat esimerkiksi opettaneet sinut ala-asteella laskemaan. Opettajat ovat henkilöitä jotka ovat vaikuttaneet elämääsi jollain tasolla niin että huomaat, että olet oppinut heiltä jotain ehkä jopa tietämättäsi. Jokaiselle ilmestyy "opettaja" elämään jossain sopivassa vaiheessa. Jokaisella on elämänsä aikana seitsemän opettajaa, jonka myös Kuoppamäki oli saanut huomata, myös hänen elämänsä aikana onollut seitsemän opettajaa jotka jollain tavalla ovat opastaneet häntä aina oikeaan suuntaan. Opettaja voi olla elossa tai kuollut, hän voi tarjota tietoa ja opastusta jollain ilmestyneellä teoksella jonka omaksut tai hän voi olla mestari, kun sinä olet kisälli.

Suosittelen kirjaa kaikille jotka etsivät sitä mitä on näkyvän takana, tai heille jotka haluavat lukea kirjan joka kertoo pienen tarinan siitä, mitä on vastaanottaa näkymätöntä tietoa.










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sinikka Nopola & Tiina Nopola - Risto Räppääjä ja ujo Elmeri

Sinikka Nopola & Tiina Nopola Risto Räppääjä ja ujo Elmeri Tammi, 2019 Ujo Elmeri on 19 Risto Räppääjä -sarjan kirja. Näiden lisäksi on julkaistu oheiskirjoina yhdeksän muuta kirjaa esim. kokkauskirja, liikennekirja ja kaverikirja. Risto Räppääjä on esiintynyt myös seitsemässä elokuvassa, yhdessä animaatiosarjassa ja kirjasarjasta on tehty kolme näytelmää. Kuvittajina kirjoissa on toiminut 11 ensimmäisessä Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Nukkavieru Nelli kirjasta alkaen kuvituksesta on vastannut Christel Rönns, jolloin kuvitus otti suuren harppauksen eteenpäin tuomalla Risto Räppääjän hahmot "isommiksi".  Ujo Elmeri kertoo tarinan arasta sukulaispojasta, josta Rauha aikoo tehdä reippaan. Risto ei tietenkään sulata tätä pikkupoikaa vaan pitää Elmeria varsi lapsellisena tapauksena. Ja kun tarinaan sotkeutuu mukaan vielä Elvi-täti, jolla on omat kasvatuskeinonsa niin synty varsinainen sekamelska. Nelli, kuten lähes aina, on tarkkaavainen ja huomaa, että El

Lars Kepler - Peilimies

 Lars Kepler Peilimies Tammi, 2020 Kahdeksas Joona Linna -dekkari on jälleen taattua Kepleriä. Joona Linna -dekkareita voidaan pitää siinäkin mielessä menestystarinana koska ensimmäinen dekkari Hypnotisoija (julk. suom. 2010) sai 2019 black edition nimellä kulkevan uudelleen julkaisun, jossa päähenkilön Joona Linnan osuutta on tuotu enemmän esille, lisäksi toimintaa on tiivistetty. Eli jos aloitat tämän sarjan lukemisen niin aloita se ehdottomasti tästä Hypnotisoija -Black edition kirjasta. Ja sen jälkeen etene järjestyksessä kirja kerrallaan niin pysyt mukana kaikessa taustatarinassa joka näissä seuraa Linnan koettelemusten edetessä. Minä heräsin tähän Kepler faniuteen vasta kesällä 2020, ja aloitin sarjan ensimmäisestä osasta ja sen jälkeen parin viikon kesäloman aikana tuli luettua kuusi sarjan kirjaa. Pari osaa puuttui joidenkin kirjojen välistä ja sen huomasi tarinassa, jotain oli tapahtunut kahdessa kirjassa joten juuri tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä. Uu

Kaarina Helakisa (toim.) - Pikku Pegasos

Kaarina Helakisa (toim.) Pikku Pegasos Otava, 2016 "400 kauneinta lastenrunoa 400 kauneinta lastenrunoa. Kaikkien lasten ikioma kirja, lastenrunouden perusteos. Pikku Pegasoksen myötä on turvallista matkata runojen maailmaan: se näyttää kuinka laaja ja rikas sekä ilmaisultaan että aihepiiriltään lastenrunouden maailma voi olla." Lapsi on pipi Lapsi on pipi ja vuoteessa makaa, ei saa nousta kuin aikojen takaa. Otapas lääkettä, rohtoa nauti, kohta on kaukana pipi ja tauti! (Arvo Ylppö ja Heikki Ojansuu)  Otavan julkaisema Pikku Pegasos runokirjan 22. painos ilmestyi 2016, ensimmäisen kerran se julkaistiin jo vuonna 1980 ja sen jälkeen se on on ollut kestosuosikki lastenrunokirjojen maailmassa. Runoilija ja lastenkirjailija Helakisa oli palkittu suomalainen erityisesti lastenkirjallisuuden vaikuttaja ja hänen nimeään kantava seura vaalii hänen perintöään ja pyrkii editämään lastenkirjallisuutta. Pikku Pegasos lorukirjaan on Helakisan omien ru